Őrizetbe vettek egy korábbi rögbisztárt Dél Afrikában, mert a gyanú szerint baltával agyonvert három embert. Az egykori sportoló indítékai nem ismertek. A helyi rendőrség cáfolja, hogy a férfi azért gyilkolt, mert a lányát megerőszakolták és megfertőzték HIV-vírussal. Az élvonalbeli Blue Bulls csapatának 34 éves, meg nem nevezett volt játékosát sajtóhírek szerint kedden vették őrizetbe, mert a gyanú szerint egyik áldozatának baltával levágta a fejét, másik két embert pedig halálra kaszabolt, mert azok csoportosan megerőszakolták és HIV-vírussal is megfertőzték lányát. A múlt heti baltás támadás negyedik áldozatának sikerült elmenekülnie, és egy dél-afrikai napilapnak nyilatkozta azt, hogy ez volt az indíték, és az elkövető kettejük szembesítetésekor is ugyanezzel vádolta őt.
Vincent Mduge, a durbani rendőrség szóvivője viszont azt mondta az őrizetbe vett rögbisről, hogy a férfinak nincs megerőszakolt lánya, a vérengzés hátterében pedig az elkövető ördögi természete állt.
Az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják, április 7-én dönt a bíróság a rögbis óvadék elleni szabadlábra helyezéséről vagy orvosi kezelésének elrendeléséről.