Robbanás a Nefelejcs utcában

2011.04.06. 12:07

Eddig egy sérültet találtak a romok alatt a VII. kerületei Nefelejcs utcában, ahol szerdán délelőtt történt robbanás egy bérház második emeleti lakásában. Egy lakás megsemmisült, két másik megrongálódott.

A sérültet a felrobbant lakás melletti, részben összedőlt lakásban találták a tűzoltók - mondta a Független Hírügynökségnek Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. A tűzoltók és a mentők tovább folytatják a romok átkutatását. A helyszínen 50 tűzoltó dolgozik. Az utcát lezárták.

A robbanás a Nefelejcs utca 19-es számú házban történt. Az első emeleten lakó egyik asszony a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy tévét nézett, mikor óriási robbanást hallott. A második emeleten robbant fel a lakás, abban a lánya és az unokája lakik, úgy tudja, ki tudtak jönni, de mivel egyelőre nem mehet vissza az épületbe, ezt nem tudja pontosan. Az asszony szerint ő már többször kérte, hogy javítsák meg a strangokat és a kéményeket, de ez nem történt meg.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a helyszínen megjelent Mátrai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is.

Fotó: Fővárosi tűzoltóság
Fotó: Fővárosi tűzoltóság

További képek a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon!