A dunaszerdahelyi tűzoltóság tájékoztatása szerint nem ömlött olaj a Dunába a somorjai hajóbaleset helyszínén. Úgy tudni a sétahajó hamarosan a pozsonyi kikötőbe megy, hogy ott tüzetesen átvizsgálják. A balesetben senki nem sérült meg, de egy utas rosszul lett az ijedtség miatt.

A dunaszerdahelyi tűzoltóság tájékoztatása szerint a balesetnek egy közvetett sérültje van, a turista rosszul lett a sétahajón az ütközés után. A tűzoltók a tolóhajóból már szivattyúzzák a gázolajat, majd a sétahajót leemelik az elejéről. A tűzoltóság szerint nincs szükség további óvintézkedésekre, a vízbe nem jutott gázolaj, a sétahajó rövidesen a baleset helyszínétől 9 kilométernyire levő pozsonyi kikötőbe manőverezhet, hogy ott tüzetesen átvizsgálják.

Mint ismert, egy osztrák sétahajó és egy német vontatóhajó ütközött össze Pozsony alatt a Dunán, Somorjánál. Az első hírek szerint a Dunába több ezer liter gázolaj ömlött, a tűzoltóság azonban ezt később megcáfolta. A mentéshez a dunaszerdahelyi és somorjai tűzoltókon kívül Nagyszombatból egy speciális egység érkezett a helyszínre. A hajókhoz riasztották a bősi Komplex Központi Mentőszolgálat egységeit is.

Ahogy arról Ivan Peťko kerületi tűzoltósági szóvivő tájékoztatott, a baleset szerdán hajnalban történt, az egyik hajó egy üdülőhajó volt, százan utaztak rajta, a másik egy teherhajó, utóbbit orral kapta el a sétahajó. Az embereket mindkét járműről kimentették, senki nem sérült meg.