Felgyújtotta magát Oroszország krasznojarszki területén egy férfi, akinek a bíróság bevonta a járművezetői jogosítványát - adta hírül pénteken az ukrán TSZN híradóműsor. Az önégetés során ketten vesztették életüket, további három ember különböző égési sérüléseket szenvedett.

Egy 50 éves férfi péntek reggel hatolt be az irbejszki járásbíróság fából épült székházába, ahol valamilyen gyúlékony folyadékkal - valószínűleg benzinnel - öntötte le magát, majd gyufát gyújtott. A helyiség meglehetősen zsúfolt volt, és az égő emberről a tűz pillanatok alatt átterjedt a berendezésre és a falakra. Az így keletkezett tűzvészben az öngyilkos férfin kívül még egy ember életét vesztette, három további személyt pedig különböző fokú égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

Mire a lángokat a kivonuló tűzoltók eloltották, a járásbíróság 130 négyzetméteres területe teljesen kiégett. A helyi ügyészség tájékoztatása szerint az önégetést elkövetett férfinak aznap kellett megjelennie a bíróság előtt, miután előző nap egy közlekedési szabálysértés miatt bevonták a jogosítványát.(FH)