Halálos kimenetelű robbanás volt egy fehérorosz fürdőházban

2011.05.01. 13:52

Két nő meghalt négy további súlyos sérüléseket abban a robbanásban amely egy fürdőházban történt Fehéroroszország fővárosában - adta hírül vasárnap a Belta hírügynökség. A rendelkezésre álló információk szerint egy gőzkazánban fellépő túlnyomás okozta a detonációt, ezért a hatóságok nem gyanítanak szándékosságot a történtek mögött.

A robbanás áldozatává vált 56 és 74 éves asszony egy külvárosi fürdőház szaunájában tartózkodott további öt nő társaságában, amikor az egyik gőzkazán - feltételezhetően a biztonsági szelep meghibásodása miatt - felrobbant. A detonáció gyakorlatilag romba döntötte az épület első emeletét, amely alatt egy autómosó üzemelt. A mentők négy súlyos sérültet szállítottak kórházba. Az eset idején összesen nyolc ember - hét nő, illetve a létesítmény egyik férfi dolgozója - tartózkodott az épületben.

A robbanás erejét jellemzi, hogy a szétrepülő törmelékek közel 40 közelben parkoló autót törtek totálkárossá. A szerencsétlenség egyébként még csütörtök este történt, de az erősen cenzúrázott fehéroroszországi sajtó csak most közölhetett részleteket a történtekről.