A BRFK munkatársai széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek során az Életvédelmi Osztály nyomozói a bűncselekménytől számított 24 órán belül beazonosították a feltételezett tetteseket. Az egyik támadót erzsébetvárosi lakásán fogták el 2011. május 3-án este. Társa, a 21 éves Fertő László jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ezért ellene országos elfogatóparancsot bocsátottak ki.

"Az elfogott és őrizetbe vett F. Oszkárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A 25 éves férfi előzetes letartóztatásának indítványozására a BRFK Életvédelmi Osztálya javaslattal él az illetékes ügyészség felé. Fertő László felkutatása és elfogása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság megteszi a szükséges intézkedéseket" - közölték a Velvettel a BRFK Kommunikációs Osztályán.

Ahogy korábban a Velvet is beszámolt róla, 2011. május 3-án éjjel két fiatal férfi Kőbányán intett le egy taxit és egy VIII., Kis Fuvaros utcai címet adtak meg úti célként. A taxis a kért lakóházhoz szállította utasait, akik közölték, hogy a viteldíjat nem tudják kifizetni, azt kérték, hogy menjen velük, és a lakásukban átadják a szállítás költségét. A lakótömb lépcsőházában a két, akkor még ismeretlen férfi hirtelen rátámadt a taxisra, aki életveszélyes sérülést szenvedett. A támadók elvették a sértett autójának kulcsát, majd a taxival elmenekültek a helyszínről. A járművet később egy XV. kerületi parkolóban hátrahagyták.