Belehalt sérüléseibe csütörtök délután Matej Curko, a kysaki kannibál - tájékoztatott csütörtökön a kassai egyetemi kórház. A férfi azután kapta a nevét, hogy kedden egy önként jelentkező svájci állampolgárt akart megölni és enni a kelet-szlovákiai Kysak község erdejében. Curko ellen szerdán indított eljárást a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, gyilkosság és rendőrgyilkosság kísérletének gyanújával.

A 44 éves Curko több lövést kapott egy keddi rendőri akcióban, amikor megpróbálták őt elfogni gyilkosság előkészítése és kannibalizmus gyanúja miatt. Öt lőtt sérülés volt a testén. Curko interneten keresett áldozatot kannibál szertartáshoz. Egy svájci öngyilkos jelölt vette fel vele a kapcsolatot, de miután megijedt a szlovák férfi valódinak tűnő szándékától, értesítette a rendőrséget.

Az Interpol vette fel a kapcsolatot a szlovák rendőrséggel. A megbeszélt találkozóra egy beépített rendőr ment el, miután megbizonyosodtak róla, hogy a férfi az, akinek az interneten mondta magát és a szándékai is komolyak voltak megpróbálták elfogni őt. A rendőröknek ellenállt, ezért rálőttek, ő pedig megpróbált öngyilkos lenni. Közben egy kommandóst is eltalált.