A fedélzeten tartózkodó mind a 22 ember életét vesztette, amikor helyi idő szerint szerda éjjel lezuhant egy kereskedelmi repülőgép Argentínában - közölte az egyik helyi kórház vezetője. Az első hírek még arról szóltak, hogy a Patagónia térségében eltűnt gépen 21 ember - 18 utas és 3 főnyi személyzet - tartózkodott.

A túlélők utáni kutatásban részt vevő Ismael Ali, az egyik helyi kórház igazgatója szerint megtalálták a Sol Air Lines légitársaság gépén tartózkodó valamennyi ember holttestét. Mint közölte, a gép apró darabokra szakad és teljesen kiégett. A Neuquen közelében fekvő Los Menucos város polgármestere előzőleg az argentin C5N televíziónak nyilatkozva arról számolt be, hogy a helyiek robbanást láttak az égen, mielőtt a repülő lezuhant.

A friss hírek szerint 19 utast és 3 főnyi személyzetet szállító gép az Andok lábainál fekvő Neuquen városból tartott a patagóniai partvidéken elterülő Comodoro Rivadavia városba, amikor helyi idő szerint 8 óra 50 perckor vészhelyzetet jelentett, majd elvesztette a földi irányítással a kapcsolatot. A Saab 340 típusú gép 42 perccel korábban szállt fel, és félúton volt az úticélja felé. A tragédia oka egyelőre ismeretlen.(FH)