Egy pedagógus találta meg azokat a bezacskózott kábítószer-adagokat, amelyeket egy hét éves fiú osztogatott barátainak. A pittsburghi Quentin Roosevelt általános iskolába járó gyerek azt mondta, apja hálószobájában bukkant a tasakokra, és három másik gyereknek adott belőle – így is maradt nála tizennyolc. A tanárnak akkor tűnt fel a fiú furcsa viselkedése, amikor észrevette, hogy az egy borotvapengével megvágta magát.

A pedagógus szólt a pittsburghi rendőrségnek, akik drogkereső kutyákkal vizsgálták át az épületet, de másnál nem találtak kábítószert. A fiú családjánál házkutatást tartottak, de ott sem észleltek heroint – számol be a CBS Pittsburgh. Ebony Pugh, a pittsburghi általános iskolák szervezetének szóvivője elmondta: három család, ahol a gyerekek hazavittek a kábítószerből, már felvette a kapcsolatot az iskolavezetéssel – választ még nem kaptak.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyerek az iskolabuszon osztogatta a drogot, vagy a tanintézményben, esetleg mindkét helyszínen. A csomagokon a “Magic Ticket” (varázsjegy) felirat olvasható, és egy kalapból előhúzott nyúl ábrája díszeleg.