Házi tankot építettek a mexikói drogterjesztők

2011.05.24. 07:35

A mexikói rendőrök egy házi készítésű "tankot" foglaltak le egy drogkartell elleni razzia alatt, a Mexikó nyugati részén található Jalisco államban - közölték helyi tisztségviselők. A húsz férőhelyes, páncélozott járművet egy kisteherautóból alakították ki, acéllemezek hozzáhegesztésével, és a rendőrség elmondása szerint meglehetősen strapabíróra sikerült.

A jármű szélvédőjét és vezetőfülke oldalsó ablakait acéllemezekkel vonták be, az utastér oldalát pedig kiugró acélfallal erősítették meg, hogy ellenálljon a robbanásoknak. A jármű tetejére forgatható lövésztornyot helyeztek el, majd kívülről az egészet lekenték matt fekete festékkel.

Idén ez a második hasonló páncélozott jármű, amelyet mexikói drogkartelleknél talált a rendőrség, és tavaly is leltek már effélét, de arra is volt példa, hogy a drogcsempészek dél-amerikai dzsungelekben épített tengeralattjárókat kezdtek használni drogcsempészetre. A mexikói Tijuanánál nyolcszáz méteres alagutat ástak az amerikai határ alá, szellőztetéssel, világítással és sínekkel is ellátták. Saját készítésű katapulttal is lőttek át drogcsomagokat a határ mexikói oldaláról az amerikai Arizonába.