A Parlament déli oldalán, egy lépcsőnél próbálta meg felakasztani magát szerda délután egy 62 éves férfi. A nála levő vékony zsinór egyik végét egy korlát aljára kötözte, a másikat saját nyakára hurkolta, és előrebukott.

Az esetet néhány, a rakparton közlekedő kocsi sofőrje észlelte, ketten meg is álltak, hogy segítsenek a férfin. A Velvet értesülései szerint az ő kiáltozásukat hallotta meg az egyik, a Parlament déli oldalánál szolgálatban lévő kormányőr, majd a helyzetet felmérve rádióján keresztül jelezte kollégáinak a történteket.

A mentőket azonnal riasztották, az öngyilkosságot elkövetni akaró férfit gyorsan levágták a zsinórról, és vízzel locsolgatták, amíg a segítség megérkezett. A férfi hamar jobban lett, a mentőbe már saját lábán szállt be, ezután az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

A hvg.hu rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy egy elhúzódó bírósági ügy miatt akart véget vetni életének, amiről az általa írt – és zsebében talált – búcsúlevélben beszámolt.

Az elsődleges adatok szerint a várkonyi férfi egy sérelmére elkövetett csalás miatt kísérelt meg öngyilkosságot, olvasható a police.hu-n. A BRFK V. kerületi rendőrkapitánysága közigazgatási hatósági eljárást indított