Razzia a Lurdy Ház pókertermében

MTI
2011.05.28. 11:18

Nagyszabású ellenőrzést tartottak illegális szerencsejáték miatt a Lurdy Házban, több gyanúsított van - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

A NAV, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a tűzoltóság és a IX. kerületi önkormányzat munkatársai péntek este csaptak le a bevásárlóközpont pókertermében, ahol csaknem 40 asztalon készpénzes, illetve versenyrendszerű játék zajlott - tartalmazza a NAV szóvivőjének közleménye.

A NAV munkatársai a jövedéki ellenőrzés mellett vizsgálták a foglalkoztatást és az információtechnológiát, lefoglalták az összes pókerasztalt és a több bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat. A rendőrök gyanúsítottként, illetve tanúként hallgattak meg több személyt.

A péntek esti akciót az adóhatóság feljelentése nyomán indították, egy ugyanitt korábban lezajlott ellenőrzés eredményeként már mintegy tízmillió forintos bírságot kiszabott a NAV.

Az ellenőrzések célja az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása és ezzel párhuzamosan az engedély birtokában végzett tevékenységek támogatása: a NAV minden tudomására jutott esetben megteszi a szükséges intézkedéseket az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység feltárására és szankcionálására - közölte Burillák Attila szóvivő.