Miskolc, 2011. június 6., hétfő (MTI) - Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság egy gyakorlatvezető oktatót, aki bántalmazta az egyik diákját - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze hétfőn az MTI-vel. Az MTI úgy tudja, hogy egy sárospataki középiskolában történt az eset.

Martossy György elmondta: a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség még ez év márciusban állított bíróság elé egy 56 éves férfit. A vádlott gyakorlatvezető oktatóként dolgozott egy szakképző iskolában, és az oktatási idő alatt összetűzésbe keveredett diákjaival.

Az egyik diákot az épület folyosóján egészen a mosdóig üldözte. A tanár a nála lévő két baltanyéllel "testszerte ütlegelte" a földre tepert fiút; a diáknak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelen lévő diákokból megbotránkozást és riadalmat váltson ki - mondta a főügyészségi osztályvezető ügyész.

A Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt az oktatót egy év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette.

Az MTI önkormányzati forrásból arról értesült, hogy egy sárospataki szakközépiskolában történt az eset.