Elfogták a XVIII. kerületi nyomozók azt a gimnazista párost, akik hosszabb ideje látták el kábítószerrel középiskolás diáktársaikat. A pestszentlőrinci rendőrkapitányság munkatársai néhány hete tudták meg, hogy egy kerületi középiskolában egy fiú és egy lány drogot árul.

A páros lány tagját 2011. június 8-án reggel, társát egy órával később fogták el. A fiatalok lakásán tartott házkutatások során kábítószer fogyasztásához és átadásához szükséges eszközöket foglaltak le: digitális mérleget, műanyag tasakokat, alufóliát, kábítószergyanús növényi anyagmaradványokat.

A két tizennyolc éves fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki - mindketten beismerték tettüket. A nyomozás eddigi adatai szerint a páros az előzőleg alufóliákba csomagolt adagokat értékesítette a diákoknak, alkalmanként 1000-2000 forintért - írja a police.hu.

A fiatalokkal szemben „kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel oktatási, köznevelési, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, közművelődési feladatok ellátására rendelt épület területén, közvetlen környezetében elkövetett kábítószerrel visszaélés” elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.