Halálos vadászat Teklafalun - Nyugdíjas rendőr a gyanúsított

MTI
2011.06.21. 17:49

Pécs, 2011. június 21., kedd (MTI) - A rendőrség egy nyugdíjas rendőrt gyanúsított meg a napokban azzal, hogy az ő gondatlansága miatt végződött halállal egy vadászat májusban, a baranyai Teklafalu közelében.

Az MTI kedden bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy az áldozat szomszédságában lakó és korábban körzeti megbízottként dolgozó férfit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják. A férfi beismerő vallomást tett, és szabadlábon védekezik.

Az eset május 8-án, egy sűrű erdős területen, hajtás közben történt. A nyugdíjas rendőr a növényzet mozgásából úgy gondolta, hogy vaddisznó van ott és odalőtt a sörétes puskájával. Csakhogy ezzel nem egy vadon, hanem vadásztársán ejtett halálos sebet, akinek életét a helyszínre érkező mentők nem tudták megmenteni.

A nyomozás eddigi adatai alapján a vadászaton több foglalkozási szabályt is megsértettek. A gyanúsított fél órával a tragédia előtt véletlenül lelőtte a későbbi áldozat kutyáját, a hajtás ennek ellenére folytatódott.