Kedden megkezdődött a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon a megismételt büntető eljárás annak a bőnyi asszonynak az ügyében, aki a vádirat szerint 2007 szeptemberében akkor ötéves gyermekével akart öngyilkos lenni. A nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.
Végleg elveszi a gyermeket az apjától - a Győri Fellebbviteli Főügyészség vádirata szerint ezt jelentette ki a most 39 éves asszony, amikor férjével házasságuk felbomlásáról beszélt, vagyis már napokkal az öngyilkossági kísérlet előtt foglalkozott azzal a gondolattal, hogy kisfiával együtt hal meg.
A vádlott búcsúlevelet írt férjének, keresztanyjának és a férje szüleinek, majd a kisfiúval kocsiba ült. Először azt gondolta, hogy egy szerpentinről a szakadékba hajt, végül azonban Győr közelében, egy egyenes útszakaszon 90-100 kilométeres óránkénti sebességnél jobbra rántotta a kormányt, és árokba hajtott. A gépkocsi még mintegy száz métert csúszott, majd felborult. A vádlott nem sérült meg, a kisfiú viszont nyolc napon túl gyógyuló, azaz súlyos  sérüléseket - zúzódásokat - szenvedett.
Az ügyet korábban már tárgyalta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, amely  felmentette a vádlottat, mondván: az emberölésre irányuló szándék nem állapítható meg. A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azonban az elsőfokú ítéletet - megalapozatlanságra és eljárási hibákra hivatkozva - hatályon kívül helyezte, és megismételt eljárást rendelt el.  A keddi első tárgyalási napon a vádiratot ismertették.