Tömegverekedések zajlottak hétfőn Jász-Nagykun-Szolnok megyében, emiatt tizennégy embert állítottak elő - közölte Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kunmadarason egy 43 éves férfi és három fia támadt vascsővel az utcán egy 26 éves helybéli férfire, korábbi sérelmük miatt. Ezután az elpáholt férfi családtagjaival és ismerőseivel jelent meg az elkövetők háza előtt, hogy bosszút álljon.

Az ingatlan udvarán kialakuló tömegverekedést a sokoldalú eszközhasználat jellemezte: előkerült boxer, vascső, kard és vasvilla is, ám hosszabb alkalmazásukat a helyszínre érkező járőrök végül megakadályozták. A felbőszült verekedők - mindannyian csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek - a rendőröket sem kímélték, végül hét embert vettek őrizetbe, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Hétfő este Tiszaörsön is bosszúért kiáltott egy további sérelem: két család tagjai verték egymást az utcán. A vitából kialakult verekedésben három férfi, egy nő és három fiatalkorú lány vette ki részét tevékenyen, majd egy rövid szünet után (amelynek során elhagyták a helyszínt, majd visszatértek) folytatták a csetepatét.

Az egyik férfi egy késsel kiszúrta haragosa gépkocsijának a kerekeit, a helyszínre érkező rendőrök pedig a korábbi esethez hasonlóan jártak el: hét embert előállítottak, ezúttal csoportos garázdaság miatt. Egyikük sem szenvedett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket.