Lóval kaptak rajta egy hevesi férfit kedden, a zoofil alak "nem tudott ellenállni a kanca formás tomporának" - írja a heol.hu. A férfire munkaadója, a ló gazdája bukkant rá, és hiába próbált elmenekülni a helyszínről, amaz értesítette a rendőröket.

Az esetet jegyzőkönyvbe vették, a tetthelyre a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke, Botka Tímea is odasietett. Az állat orvosi ellátásra szorult, a lap értesülései szerint sérülései több nap múlva gyógyulhatnak be. Gazdáját nagyon megviselték a történtek, nem kívánt róluk nyilatkozni.

Az állatvédők megvizsgálják az ügyet, és ha lehet, újabb feljelentést tesznek, noha a zoofília, vagyis az állatok iránti nemi vágy nincs benne az állatvédelmi törvényben. Ez azt jelenti, hogy aki lóval szexel, azt csak akkor büntetik meg, ha bizonyíthatóan bántotta is az állatot.

Soltész Bálint rendőr százados, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: bűncselekmény hiányában nem indult eljárás, az állat nem szenvedett maradandó egészségkárosodást, illetve nem halt meg.