Elfogták a Kalasnyikovval lövöldöző bankrabló testvéreket Amerikában

MTI
2011.08.10. 20:30

Elfogták szerdán Coloradóban azt a három huszonéves testvért, akik ellen egy floridai rendőrgyilkossági kísérlet és egy georgiai fegyveres bankrablás miatt adott ki körözést a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) - közölték szerdán az amerikai lapok.

A sajtóban Dougherty-banda néven elhíresült testvéreket - egy sztiptíztáncosnőt és két öccsét - karambollal végződő autós üldözés után fogták el a rendőrök. A hajsza során lövések is eldördültek.

A 29 éves Lee Grace Dougherty, 21 esztendős öccsével, Ryan Doughertyvel és 26 éves féltestvérével, Dylan Dougherty Stanley-vel csütörtökön a floridai Zephyrillisben tüzet nyitott egy rendőrre, aki gyorshajtás miatt megpróbálta megállítani őket. A rendőr nem sérült meg, de nagy szerencséje volt, mert a rá AK-47-es gépkarabélyokból kilőtt 20 lövedék egyike kilyukasztotta autójának az egyik gumiját az óránkénti 160 kilométeres sebességgel folytatott üldözés során.

Még aznap a lövöldözés helyszínétől mintegy 320 kilométerre a testvérek maszkot öltöttek, és kiraboltak egy bankot a georgiai Valdostában. Mindegyiküknél fegyver volt, amellyel a pénzintézet mennyezetébe lőttek. Az elrabolt összeg nagyságát nem közölték.

Az FBI szerint a testvérek feltehetően azért lőttek rá az őket üldöző rendőrre, mert tartottak a hatóságoktól; a sztriptíztáncosnő ugyanis megsértette a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. Lee Grace Doughertyt legutóbb azért vették őrizetbe, mert megrongált egy autót, majd távozott a helyszínről. A legifjabb Doughertyt augusztus 1-jén 12 évi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, miután 400 szexuális tartalmú SMS-t küldött egy 11 éves lánynak.

"Eljött az ideje, hogy mind meghaljunk" - üzenték vissza a körözött testvérek SMS-ben, amikor a szívbeteg édesanyjuk megadásra kérte őket.

"Szeretek gazdálkodni, emberekre lövöldözni és autókat összetörni. Paraszt vagyok, aki erre büszke. Szeretek súlyosan megverni embereket a testvéreimmel" - írta a Flickr internetes fotómegosztó oldalon Lee Grace Dougherty.

A rendőrség a Dougherty testvérek otthona alatt egy bunkert talált, amelyben feltételezések szerint fegyvert rejtegettek.