Egy helyi horgászt keresnek a tűzoltók a szombathelyi Csónakázótóban; a férfi azon a nőn akart segíteni, akinek a holttestét hétfő reggel találták meg - értesült a Nyugat.hu hírportál. A rendőrség hétfő reggel közölte, hogy egy 68 éves szombathelyi nő holttestét találták meg a tóban egy hídnál. Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a bejelentést egy szolgálaton kívüli rendőrtől kapták, a rendőrség pedig vizsgálja az esetet.

A Nyugat.hu úgy tudja, hogy a horgász a nő kétségbeesett sikítására figyelt fel, a segítségére sietett, azonban mindketten elmerültek a vízben. A horgász ruháit megtalálták a parton, ám a holtteste egyelőre nem került elő, ezért Zánkáról elindult a vízi mentők járműve egy szonárral, amellyel átkutatják majd a tavat. A rendőrség eddig még nem erősítette meg a Nyugat.hu értesüléseit, de a katasztrófavédelem ügyeletese azt mondta: valóban még egy holttest után kutatnak a vízben.

UPDATE: Megtalálták annak a 70 év körüli horgásznak a holttestét is, aki egy fuldokló nőt akart kimenteni hétfőn a szombathelyi Csónakázótóból, de közben maga is elmerült