Szolgálatteljesítés közben halálos ejtőernyős balesetet szenvedett a Magyar Honvédség egyik katonája Szolnok Szandaszőlős térségében hétfő délután - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája az MTI-vel.

A katona kiképzési gyakorlóugrást hajtott végre, amikor eddig tisztázatlan okokból a 4-es főút Szolnokot elkerülő szakaszán egy kamionnak csapódott. A baleset ügyében független szakmai vizsgálatot végez a Közlekedésbiztonsági Szervezet - írta a HM.

Szabó Zita, a Jász Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t úgy tájékoztatta: az elsődleges információk szerint az ejtőernyős nem sokkal két óra előtt sodródott el a tervezett leszállóhelytől a 4-es számú főút felé, és a 99-es kilométernél nekiütközött egy kamionnak, majd a főút melletti kerékpárútra zuhant. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek a mentők, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de nem sikerült megmenteni - tette hozzá.

A rendőrségi helyszínelés idejére a 4-es főút érintett szakaszán teljes útzár van érvényben. A forgalmat Szolnok belvárosa felé terelik - mondta a sajtószóvivő.