Nike, a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyája már több sikeres ügyön van túl, most éppen két betörőt fogott el – írja a police.hu. Egy férfi a kapitányságon bejelentette, hogy a hétvége folyamán ismeretlen tettesek behatoltak otthonába, és étkészletet, porcelánokat, illetve elektronikai cikkeket loptak el. A csongrádi nyomozók a helyszíni szemlére magukkal vitték a kapitányság nyomkövető kutyáját, Nike-t, aki ezúttal is szagot fogott és elindult az elkövetők után.

Az eb néhány száz méter után befordult egy kis utcába, majd onnan nem ment tovább. A csongrádi rendőrök kigyűjtötték, hogy az utca lakói közül kinek volt már dolga velük, és rá is találtak egy középkorú férfira és  nőre, akiknél házkutatást tartottak. Meg is találták az ellopott tárgyak jelentős részét.

Ezután a két gyanúsított beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy a kerítésen átmászva jutottak be az ingatlan udvarárra, majd benyomták a bejárati ajtó üvegét. Az értékeket egy nejlonzsákba pakolták, majd hazavitték. Ügyükben lopás bűntette miatt indított büntetőeljárást a Csongrádi Rendőrkapitányság. Várhatóan 30 napon belül bíró elé állhatnak.