Mintegy húsz betöréssel hozták összefüggésbe a dunaújvárosi rendőrök annak a hattagú bandának a tagjait, akik tavaly év vége óta folyamatosan követtek el betöréseket a Fejér megyei Perkátán; a gyanúsítottak közül négyet őrizetbe vettek - közölte csütörtökön a rendőrség az MTI-vel.

A társaság - amelynek legfiatalabb tagja 15, a legidősebb 29 éves - különböző felállásban, de egymás tevékenységéről tudva, több tucat lakóházat és melléképületet "látogatott meg", s vitt mindent, ami a keze ügyébe került - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint elvetemültségükre jellemző, hogy amikor egy idős asszony tetten érte őket, egyikük feltartóztatta, a többiek pedig a meglopott nő szeme láttára hordták ki a házban összeszedett holmikat, a baromfiudvarból pedig a kacsákat.

A társaság több tagjánál házkutatást tartottak, s annak során számos, a bűncselekmény során szerzett használati tárgy került elő. A gyanúsítottak közül többen beismerő vallomást tettek.

A banda két felnőtt és két fiatalkorú tagja bűnügyi őrizetben van, s a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. A dunaújvárosi nyomozók vizsgálják, hogy a bűnbanda összefüggésbe hozható-e további perkátai, illetve a környéken elkövetett lopásokkal, s tart az eltulajdonított tárgyak értékesítési vonalának feltérképezése is.

Nem kizárt, hogy az ügyben újabb gyanúsításokra is sor kerül  - mondta a rendőrségi szóvivő.