Egy járókelő fékezte meg azt a dühöngő férfit, aki verekedett és tört-zúzott egy boltban, majd annak környékén Szolnok Széchenyi városrészében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a 26 éves férfi szerdán a kora reggeli órákban rontott be az üzletbe, és minden átmenet nélkül megütött egy vásárlót, majd kézzel betörte a kiszolgálópult, a csapóajtó és a bejárati ajtó üvegét. Ezután kirohant az utcára, és ámokfutását folytatva egy közeli társasház pincéjének ajtaját is beszakította. A dühöngő férfit egy arra járó állampolgár fékezte meg, ő a dulakodásban nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök elfogták a tettest, garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe és hallgatták ki. A hatóság jelenleg is vizsgálja az ügy részleteit, így egyebek mellett arra is keresi a választ, hogy milyen előzmények vezettek a férfi közveszélyes viselkedéséhez - jelezte a százados.