Szeptember 19-én, délután negyed három körülkét közterület-felügyelő intézkedni kezdett egy szabálytalanul parkoló autó miatt Budapest belvárosában, a Kecskeméti utcában. A gépkocsi vezetője ekkor még nem volt ott: mire társával odaért, a felügyelők már a hivatalos iratokat töltötték ki.

A kocsi tulajdonosa, illetve társa kérdőre vonta a felügyelőket az intézkedéssel kapcsolatban, majd megfenyegették, leköpték és arcon ütötték őket – írja a police.hu.

Az egyik elkövető 30 év körüli, 180 cm magas, izmos testalkatú, kerek fejű férfi. Az elkövetés idején kék színű pólót, szürke színű térdig érő melegítő nadrágot és fehér sportcipőt viselt.

Társa szintén 30 év körüli, 175-180 cm magas, erős testalkatú, kopaszodó, kerek fejű férfi. Az elkövetés idején szemüveget, rózsaszínű pólót, kék színű farmernadrágot és fehér színű cipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága ellenük hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A lakosságot arra kérik, hogy aki a képen

látható férfiakat  felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a  373-1000 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.00-16.00, p:8.00-13.00), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.