Leszakadt a födém a Kén utcában, kilencen megsérültek

2011.09.22. 19:15 Módosítva: 2011.09.22. 19:16

Több mint száz embert mentettek ki a IX. kerületi Kén utcából, ahol csütörtök hajnalban leszakadt egy födém egy első emeleti lakásban.

A lakók éppen aludtak, amikor leszakadt a födém, a helyiségben alvók lezuhantak. Sokáig azt sem tudták, vannak-e emberek a romok alatt, ezért a tűzoltók kutyával vizsgálták át a törmeléket.  A házból több mint 100 embert költöztettek ki éjszaka – 26 családot. Sokan azonban még reggel is az épületnél voltak és arra vártak, hogy kihozhassák értékeiket. Mindenki máshogy emlékszik az éjszaka történtekre.

Közben az is kiderült, hogy miért omlott le a szoba. A régi épületben a fából készült, korhadt födémet évekkel ezelőtt acélgerendákkal erősítették meg - olvasható az RTL Klub oldalán. A vasat azonban ellopták. Ráadásul szabálytalan vizesblokkot alakítottak ki a lakásban az illegálisan beköltöző lakók.  A szabálytalan átalakítások miatt a IX. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt.  A rendőrök délután elfogtak két férfit, akik azzal gyanúsíthatóak, hogy ellopták a Kén utcai lakás födémjét tartó vasgerendákat. Egyelőre csak annyit mondanak róluk, hogy mindketten a IX. kerületben élnek, és huszonéves fiatalemberekről van szó.
A balesetben összesen kilenc ember, öt gyerek és négy felnőtt sérült meg könnyebben. A felnőtteket már délelőtt hazaengedték, a gyerekek két nap múlva hagyhatják el a kórházat.