A rendőrség őrizetbe vette azt a két huszonéves férfit, akit csütörtökön állítottak elő, mert megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, ami nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához – mondta el Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője pénteken. A rendőrség kezdeményezni fogja az ügyészségnél a két férfi előzetes letartóztatását.

A BRFK szóvivője elmondta, hogy a rendőrök jelenleg egy 38 éves férfit hallgatnak ki, aki - a tanúk beszámolója szerint - sofőrként működhetett közre a lopásban. A rendőrség további tanúkat hallgat meg, és várja a statikus szakértő jelentését is.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, de a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni.

Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását. A IX. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.