A mai napig nem vette fel a kapcsolatot az iskola annak a fiúnak a szüleivel, aki a múlt héten esett ki az intézmény második emeletéről. Az édesanya azt mondta az RTL Híradónak: máskor azért is felhívták, ha a fiának migrénes rohama volt. A fiút már kihozták az intenzívről, magánál van, és szeretne minél előbb hazamenni. A Szent János Kórház orvosai úgy vélik, hogy még fél év, mire felépül, és újra iskolába mehet.
A fiú anyja szeretné, ha a fia a történtek után másik iskolába menne, de rábízza a döntést, itt akarja-e hagyni barátait, osztálytársait. Az igazgató telefonban annyit közölt az RTL Klub munkatársával, hogy amíg tart a rendőrségi és a belső vizsgálat nem nyilatkozik.
„Arra emlékszik, hogy azt mondták neki, hogy jön a rendőrség és a gyámügy, hogy elrohan, zuhan és a kórházban ébred. Erre emlékszik. Nem tudja milyen cigi volt, nem tudja hol kapta a cigit, kitől kapta a cigit, hogy elszívta-e a cigit, semmit nem tud” – mondta Búzási Anna. A fiúnak a nála talált cigaretta miatt kellett volna az igazgatónál jelentkeznie. „És ha már az igazgató arra gondolt, hogy az én fiam füves cigit szívott, akkor eleve tudnia kellett volna, hogy a hatása alatt volt, nem tudni, hogy reagál” – tette hozzá az anya.

Update: a keddi Reggeliben dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes, a Szent János Kórház főigazgatója elmondta: a fiú éber, kooperál, spontán lélgezik, vagyis lényegesen jobb az állapota. Már nem kell tartani attól, hogy belső vérzései súlyosbodnak, így bíznak a maradéktalanul gyógyulásban. 10-12 napon belül otthon lehet, 1 hónap alatt felépülhet.