Magatehetetlen fiút is kifosztott volna a salgótarjáni tolvaj

2011.09.27. 11:58

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kézre kerített, és szeptember 27-én előzetes letartóztatásba helyezett egy 52 éves férfit, akit több bűncselekmény miatt is kerestek.

A rendelkezésre álló adatok szerint még 2011. május végén a megyeszékhely távolsági autóbusz pályaudvarán egy férfi őrizetlenül hagyott kabátját tulajdonította el, a benne lévő mobiltelefonjával és személyes okirataival, bankkártyájával, a sértettnek 28.000 Ft kárt okozva. Egy hónap múlva a buszpályaudvar italboltjában tartózkodó egyik férfi figyelmét terelte el és ezt kihasználva pénztárcájából emelt el a 80.000 Ft-ot.

Július 8-án a salgótarjáni vasúti pályaudvaron egy más személy által bántalmazott és ennek következtében eszméletét vesztő, földön fekvő fiatal fiút is kifosztott: ruházatát átkutatta és védekezésre képtelen állapotát kihasználva értékeit kísérelte meg eltulajdonítani. Majd cselekményével ugyan felhagyott, de a láthatóan segítségre szoruló sértetthez orvost, vagy egyéb segítséget nem hívott és ő sem nyújtott. Számláján tehát lopás, okirattal visszaélés, segítségnyújtás elmulasztása, kifosztás kísérlete és más bűncselekmények is vannak.