Még mindig súlyos az állapota, és hűteni kell a testét a szerdai dabronci baleset egyik sérültjének – olvasható az RTL Klub oldalán. A Veszprém megyei településen egy fémállványt toltak neki egy magasfeszültségű vezetéknek munkások. Két zalaegerszegi férfi a helyszínen meghalt, négyen pedig megsérültek. Egyiküket a veszprémi kórházba szállították még szerdán, miután újraélesztették. Állapota még mindig súlyos, testét hűteni kell. „Az elsődleges problémája az, hogy milyen agykárosodás lépett fel abban az időszakban, amíg a keringése állt, és tulajdonképpen ennek a károsodásnak az utólagos lehetséges minimalizálása folyik” – mondta Dr. Szabados György, a Veszprém Megyei Kórház intenzív osztályának főorvosa.

Az ügyet a rendőrség és a Munkavédelmi Felügyelőség is vizsgálja. „Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetése vétsége miatt folyik eljárás” – mondta Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A balesetet vizsgáló szakemberek találtak munkavédelmi hiányosságokat a helyszínen, de ezek nincsenek összefüggésben a balesettel.