Őrizetbe vették azt a 21 éves ibrányi lányt, aki a – rendőrség gyanúja szerint- a múlt héten megölte újszülött gyermekét. Az orvos szakértői vélemény alapján ugyanis a baba élve született. A halott gyermeket a ház egyik szekrényébe rejtve találták meg a nyomozók.

„Az előzetes orvosi vélemény szerint a csecsemő élve született. A rendőrség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. A fiatal lányt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását” – mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint arról az RTL Híradó már beszámolt, a rendőrséget a nyíregyházi kórház értesítette azután, hogy ellátták a nőt. Az orvosoknak az lett gyanús, hogy az anya semmit sem mondott nekik a babáról. A fiatal lány nem tett vallomást, a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

A nyomozók a múlt héten találták meg a halott újszülöttet egy ibrányi házban. A lány együtt él a szüleivel és a testvérével. Az utcabeliek meglepődtek – a múlt hétig ugyanis még a közvetlen szomszédok se tudtak a 21 éves lány terhességéről.  Azt mondták Debrecenben tanul, jogásznak készül. A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy a baba élve, és fejletten született.