Október 3-án a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya elkapott és őrizetbe vett egy 16 éves fiút, aki azzal gyanúsítanak, hogy a lakóhelye közelében lévő lakásokba, illetve azok zárt udvarára behatolva lopott tyúkot, ételt és használati tárgyakat.

A "lakosságot már régóta e cselekményekkel irritálva" a berceli fiú több házba is bement lopni, az egyik helyen annak ellenére, hogy a lakók otthon voltak. Onnan, mivel az ott lakókat a lakásban találta, nem tudott eltulajdonítani értékeket, az  őt kérdőre vonóknak egy „legendát” kitalálva megmagyarázta, hogy miért is ment be oda  – írja a police.hu.

Júliusban egy családi ház udvaráról kilenc tyúkot vitt el. Egy társával egy családi házból a nyitott ajtón keresztül bejutva különféle élelmiszereket és használati tárgyakat loptak, egy hétvégi ház udvaráról pedig diót akartak elvinni, ám ebben a tulajdonosok megzavarták őket. Augusztusban csinálta a legnagyobb fogást: családi ház ablakán bemászva egy szekrényből 180 ezer lopott el.

Társaival a helyi általános iskola kerítésén átugorva, majd az épület kéményén felkapaszkodva jutottak fel annak tetejére. Megbontották a tetőt is, hogy elvigyék a burkolóelemeket, hófogó konzolokat és csatornákat, melyek együttes értéke 150 ezer forint. Csak azért nem jártak sikerrel, mert a járőrök megérkezése megzavarta őket.

A balassagyarmati rendőrök elfogták a 16 éves fiút, és három – 18, 17 és 21 éves – társát. A 16 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.