Más nevét használva több embert és céget is megkárosított egy férfi, akit a veszprémi rendőrök a napokban Lovason fogtak el - közölte Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított Szabó Zoltánként bemutatkozva burkolási, festési munkákra előleget vett fel, majd a munkát később csak részben, vagy egyáltalán nem végezte el. Egy alkalommal Veszprémben egy kft.-től 160 ezer forint értékű vésőgépet kölcsönzött ki, amelyet "elfelejtett" visszavinni; egy másik alkalommal egy veszprémi festéküzletben különböző személyek nevére vásárolt, a szállítólevelet Szabó Zoltánként írta alá, majd a vételárat nem fizette meg, így összesen 349 ezer forint kárt okozott.

A 41 éves férfit üzletszerűen, folytatólagosan nagyobb értékre elkövetett csalással gyanúsítják, kihallgatása során elismerte a bűncselekmények elkövetését. Orsós Károly közlése szerint a férfi szabadlábon védekezhet, de a rendőrség feltételezése szerint az eddigieknél jóval több sértettje lehet az ügynek.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akiket a Szabó Zoltán nevet használó férfi hasonló módon károsított meg - közölte a sajtószóvivő.