Négy férfit tartóztattak le Érden, mert október 12-én este rendőröket bántalmaztak. Az eset egy italbolt előtt történt a Velencei úton, a járőrök azért kezdtek intézkedni, mert elkezdték őket szidni, majd kocsiba ültek.

Mivel a két járőr nem tudta, hogy mi a probléma, megkülönböztető jelzést használva próbálták az időközben elinduló autót megállítani. A négy férfi kocsija bizonytalanul haladt körülbelül ötven métert, aztán az út jobb szélére húzódott, és megállt – írja a police.hu.

Ekkor a járőrök igazoltatták a sofőrt, és elkérték a kocsihoz tartozó okmányokat is – erre az egyik utas megint szidni kezdte őket. A rendőrök felszólították mindannyiukat, hogy szálljanak ki a kocsiból, ekkor L. Lajos minden előzmény nélkül megpróbálta megütni az előtte álló rendőrt. Társa megvédte, ám ettől L.még agresszívabbá vált, és társával, M. Attilával a másik járőrre támadt.

M. Attila a rendőrt ököllel arcon ütötte, aki ettől a földre esett, de továbbra is ütötték és rugdosták. Amikor ezt társa észlelte, elővette a nála lévő gázsprayt és megpróbálta lefújni őket, de a másik két utas lefogta a karját. Ekkor a rá támadó személyre fújt, így ki tudott szabadulni a szorításból és rádión keresztül segítséget kért.

Eközben a földön fekvő rendőrt tovább bántalmazták támadói, ököllel ütötték és rugdosták, így társa ismét megpróbált segíteni. M. Attilát pulóverének nyakánál fogva a kollégájáról lerántotta, aki hanyatt esett, de hirtelen felállt és ismét támadta a rendőröket.

F. Márton és B. Barnabás a rendőrt nyakánál fogva megragadták, elszakították a pólóját, és a kabátját rángatták, hogy elessen. Sikerrel jártak: a járőr addig hátrált, amíg az útpadkára esett, ahol támadói ütni és rugdosni kezdték őt is. Testét és fejét kezével próbálta védeni.

Közben – a már súlyosan megsérült - társa kiszabadult támadói fogságából, elővette szolgálati fegyverét és két figyelmeztető lövést adott le. Ekkortájt érkezett társaik segítsége: a támadókat elfogták, őrizetbe vették. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat ellenük eljárást, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A bántalmazott rendőrök 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek: eltört az arcuk, az orruk, a kezük, és számos zúzódásuk van.