Többek között a teljes mikulásra és karácsonyra szánt csokoládékészlet odaveszett, amikor leégett a gyártó üzem péntekről szombatra virradó éjszaka Salgótarjánban; személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a katasztrófavédelem szombat reggel az MTI-t.
Az összesen 1800 négyzetméter alapterületű üzem-, raktár- és irodaépületek oltását szombaton kora reggelre fejezték be a tűzoltók, de az újragyulladást akadályozó utómunkálatok még szombaton délelőtt is tartanak - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.
Mint  Noskó Zsolt. elmondta: a katasztrófavédelem ügyelete este 10 óra után kapta a riasztást arról, hogy lángol a Lívia Csokoládégyártó Kft. salgótarjáni üzeme. Az ötös skálán négyes fokozatúvá minősített tűzesethez a salgótarjáni és a balassagyarmati tűzoltók mellett a szomszédos megyékből is kivonultak egységek, így a hatvani, a gyöngyösi és az ózdi tűzoltók is, csaknem nyolcvanan.
A csokoládégyár ugyan egy lakótelep kellős közepén található, ám az épület elhelyezkedése olyan, hogy a tűz nem fenyegette a környező négyemeletes lakóházakat - fűzte hozzá.
A tűzvizsgálat és a kárfelmérés az utómunkálatok befejezése után kezdődhet meg, azonban az már látszik, hogy a kárérték elérheti a több tízmillió forintot is, ugyanis odaveszett a teljes raktárkészlet. A tanúkat és a gyár tulajdonosát már meghallgatták - mondta a referens.