Sírva bánta meg tettét a felesége megölésével vádolt arab származású orvos a Fővárosi Bíróságon (FB) csütörtökön megkezdődött büntetőperben.

A vád szerint a büntetlen előéletű, évtizedek óta praktizáló szülész-nőgyógyász és belgyógyász szakorvos 18 évesen, 1976-ban érkezett Magyarországra, és azóta itt lakik, magyar állampolgár, 22 évig élt feleségével, nevelték három közös gyermeküket, ám a házasságot tönkretette a férj játékszenvedélye, és a nő emiatt válni akart.

Idén februárban otthonukban egy veszekedés közben a férfi leütötte a nőt, és több késszúrással megölte, majd kihívta a rendőröket, és feladta magát. A vádban szereplő különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért életfogytiglan is kiszabható. 
A gyilkosság óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott a csütörtöki tárgyaláson zokogva ismerte be tettét, bűnösnek vallotta magát, elmondta, hogy szégyent hozott magára, kollégáira, családjára, meggyilkolt feleségét pedig hosszan dicsérte, mint jó anyát, házastársat, "akinek nem csak a külseje volt szép, de a lelke is".   
Ugyanakkor a férfi beszélt arról is, hogy szakorvosként több állása is volt, havi jövedelme 400 ezer forint körül alakult, "nagy lábon éltek", drága ruhákat vásárolt családjának, azonban felesége mindig több pénzt akart, ő pedig, bár hetente többször járt kaszinóba, alkalmanként csak pár ezer forintért játszott, "mindig tudta, hol a határ". Ezzel szemben a vádirat szerint a férj eljátszotta felesége ékszereit, a család félretett pénzét. 
A vádlott a tárgyaláson azt is hangsúlyozta, hogy házastársi konfliktusaik oka elsősorban a gyermeknevelés volt, nem pedig szerencsejáték- szenvedélye. 
A férfi elmondta, hogy a gyilkosság előtti hónapokban házaséletük már örömtelen volt, felesége elhidegült tőle és provokálta őt, benne felvetődött az is, hogy szeretője lehet, bár ezt nem tudta biztosan. A férfi elmondása szerint akkoriban sikertelenül próbálta békíteni az asszonyt, rendszeresen nyugtatókat szedett. 
A gyilkosság estéjén a férjet - elmondása szerint - az asszony szeretője férfiasságának emlegetésével provokálta, ezután "minden olyan hirtelen történt". 
A vádlott még arra sem emlékezett, hogy került a kezébe a kés, miként ütötte le feleségét és hogy szúrta hétszer mellbe a földön fekvő, kiszolgáltatott nőt. Arra azonban kitért a megvádolt orvos, hogy felesége az első pillanatban elveszthette eszméletét, hiszen nem sírt, nem jajgatott. Ennek a gyilkosság alapesetéhez képest súlyosabb büntetési tétellel, életfogytiglannal fenyegetett különös kegyetlenség megállapítása szempontjából lehet jelentősége. 
A felesége megölésével vádolt arab származású orvos büntetőpere decemberben folytatódik az FB-n.