Csalót keres a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága: egy 33 éves férfit, aki hol Németh Barnabás, hol Király Barnabás néven tevékenykedett – írja a police.hu.

A férfi bűnözői karrierje valószínűleg azzal kezdődött, hogy 2009. nyarán egy XII. kerületi ismerősétől ellopott két Panasonic digitális fényképezőgépet, egy Police karórát és egy Samsung digitális kamerát. A biztonság kedvéért magával vitte a férfi személyi igazolványát, amellyel előfizetéses mobilt vett, és még számlatartozást is felhalmozott.

2009 januárja és 2010 október 20-a között időszakban „Németh Barnabás” és „Király Barnabás” néven mutatkozott be fiatal nőknek, és szerelmi viszonyt színlelve olcsó műszaki cikkek beszerezésének ígéretével, hamis üzleti szerződéseket kötött, csalásokat, sikkasztásokat, magánokirat-hamisításokat követett el.

2010 májusában egy rákospalotai férfinek felajánlotta, hogy arany DOXA karórájának szíját egy ismerősével megjavíttatja, és pénzt kért kölcsön. Egyiket sem adta vissza. Júniusban is kölcsönkért valakitől, egy Királyhágó utcai lakás felújítására, ezt sem adta vissza.

2010. novemberében egy Batthyány téri élelmiszer áruházban az ott

dolgozó biztonsági őrtől készpénzt vett át azzal, hogy cserébe olcsó LCD televíziót hoz neki. Noha többszöri megígérte, a tévét nem szállította és a pénzt sem adta vissza.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, sérelmére hasonló jellegű bűncselekményt követtek el, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 457-5600/41-151 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést hétfőtől-csütörtökig 8-16, pénteken 8-13 óra között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán; vagy a 107-es, és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.