November 4-én majdnem kiraboltak egy szegedi ékszerüzletet – írja a police.hu. A belvárosi bűncselekmény elkövetőjét, két férfit már keresi a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Itt látható, ahogy megérkeznek.

Az elkövetők délelőtt mentek be a boltba, ahol az eladótérben tartózkodó tulajdonosra támadtak. Dulakodni kezdtek egymással, eközben a megtámadott boltvezetőnek sikerült megnyomnia a pánikriasztó gombot, mire a két támadó üres kézzel elmenekült.

Mindketten 25-30 év körüliek, 180-185 cm magasak, vékony, sportos testalkatúak, akik közül az egyiken világos színű, míg a másikon sötét, comb részénél koptatott farmernadrág volt, felül sötét színű dzsekivel. Szürke baseball-sapkát viseltek, mountain bike-kal távoztak. Menekülésük során az ékszerüzletben hátrahagytak két fekete színű, „DOMYOS” és „SPORT” feliratú sporttáskát.

A rendőrség várja mindenki jelentkezését, akiknek bármiféle tudomásuk van a tettesek kilétéről. Jelentkezhetnek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, a 62/562-400-as szám 13-40-es mellékén, munkaidőn túl pedig a 107-es, 112-es segélyhívók számokon, illetőleg a TELEFONTANÚ 06/80/555-111-es számán.

Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 300.000 Ft díjat tűzött ki, amelyből az üzlet tulajdonosa 100.000 Ft-ot ajánlott fel. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.