Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a múlt pénteken Szarvason történt emberölés gyanúsítottját; a 24 éves helybeli férfi a gyilkosság után egykori munkaadójának ékszereit elvitte és eladta, a pénzt elköltötte - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a beszerzett bizonyítékok alapján a férfi beismerő vallomást tett. A szarvasi férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették, majd a Békés Megyei Főügyészség indítványa alapján a Békéscsabai Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A szóvivő tájékoztatása szerint az áldozatra a hozzátartozók találtak rá múlt szombaton családi házának fürdőszobájában. A helyszíni és a halottszemle adatai alapján a sértettet az elkövető fojtogatta, késsel több alkalommal megszúrta, illetve egy olyan eszközzel, amelynek éle is van, többször megütötte. Az áldozat ékszereit elvitte.

A bejelentés után néhány órával a nyomozók látókörébe került egy 24 éves szarvasi férfi, akit több alkalommal is látták korábban a nőnél. Az asszony kisebb munkákkal segítette a nagyon rossz anyagi körülmények között élő férfit.

A férfiról kiderült, hogy a bűncselekmény előtt nem volt pénze, utána azonban feltűnő költekezésbe kezdett. Egy nap alatt több mint 200 ezer forintot igazolhatóan elköltött ruhára, ékszerekre, szórakozásra. A férfi két bizományiban 450 ezer forint értékben adott le arany ékszereket, amelyek megegyeztek a sértett által korábban viseltekkel. A férfinál találtak egy olyan cipőt is, amelyen emberi vért mutattak ki.