Bombariadó miatt kiürítették péntek délután a debreceni bíróságokat, a repülőteret és a Nagyállomást is; a vasúti forgalom szünetel. A pályaudvar területére nem engednek be vonatokat sem az átvizsgálás idejére, így jelentős késések várhatók a Budapest-Záhony vasútvonalon. Akár kétórás késések is előfordulhatnak, a menetrend szerinti közlekedés szombat hajnalra állhat helyre - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Kovács Károly százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányaság sajtószolgálatának munkatársa az MTI-nek elmondta: egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőtér, az ítélőtábla, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság és a Debreceni Városi Bíróság épületeit. Az intézmények átkutatása jelenleg is tart, ez több helyen hatalmas fennakadásokat okoz a belváros forgalmában - tette hozzá.

A százados közlése szerint a három bírósági épületet összesen 385 embernek kellett elhagynia, 8 tárgyalást félbeszakítottak. A Széchenyi utcában - ahol az ítélőtábla és a megyei bíróság épületei vannak - ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el. A debreceni repülőtér forgalmában a bombariadó nem okozott fennakadást - mondta Kovács Károly.

A Debreceni Rendőrkapitányság közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja alapján indít büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, annak elkövetéséért akár öt év szabadságvesztés is kiszabható.