Rátámadt a mentősökre egy beteg Zuglóban

MTI
2011.12.16. 16:49

Rátámadt az őt ellátó mentősökre egy beteg péntek délután egy zuglói lakásban, majd kidobta az ablakon az újraélesztésre használatos, mintegy ötmillió forint értékű felszerelést - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál közlése szerint egy eszméletlen beteghez riasztották kora délután a mentőket. A rohamkocsi ápolói a helyszínre érkezésük után azonnal megkezdték a 40 év körüli férfi ellátását: infúziót kötöttek be, megpróbálták szállítható állapotba hozni az eszméletlen férfit. A beteg azonban, miután magához tért, agresszív lett, kitépte a karjából a tűt, ütlegelni, rugdosni kezdte a mentősöket, ennek következtében a mentőápoló könnyebben megsérült.

A mentősök a felszerelésüket hátrahagyva a földszintre menekültek az agresszív ember elől, értesítették a rendőrséget, majd azt vették észre, hogy a férfi kidobta az első emeleti lakás ablakán a defibrillátort - tette hozzá a szóvivő.

A mentősökre támadó férfit végül egy másik mentőautóval szállították kórházba, míg a megsérült ápolót szintén kórházba vitték, ő feltehetően nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Győrfi Pál kitért arra: a több méter magasról lezuhant defibrillátor egyelőre használhatatlan, egy szakszervizben állapítják meg, hogy egyáltalán megjavítható-e. A rendőrségi helyszínelés jelenleg is zajlik.