Tizenhét év fegyházra ítéltek munkatársa megöléséért egy zalai férfit

MTI
2011.12.16. 16:06

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélt a Zala Megyei Bíróság pénteken, nem jogerősen egy büntetett előéletű férfit, aki a vád szerint tavaly hat késszúrással megölte egy munkatársát  Bak településen.

A vádirat szerint a közmunkásként dolgozó Balatoni Miklós 2010. július 6-án, az ebédszünetben kereste fel az egyedül élő munkatársát, aki aznap nem jelent meg a munkahelyén. Szóváltást követően ököllel, lábbal bántalmazta a házigazdát, majd egy késsel hason, mellkason és többször nyakon szúrta őt.

A másik férfi a bántalmazás következtében azonnal meghalt, az orvosszakértői vizsgálat szerint a hat késszúrás közül öt egyenként is életveszélyes sérülést okozott, így a sértett életét gyors orvosi segítséggel sem tudták volna megmenteni.

Balatoni Miklós a vád szerint a gyilkosság után bevonszolta a holttestet a szobába, a mosogatónál megpróbálta eltüntetni a nyomokat, a véres ruhadarabokat az ágyneműtartóba tette, majd kulcsra zárta a ház ajtaját és távozott.

A szakértői vizsgálat szerint az ágyneműtartóból előkerült véres ruhadarabok, a mosogatón a vér eltüntetésére utaló nyomok Balatoni Miklós bűnösségére utalnak, és a férfi lakásán megtalálták az áldozat vérével szennyezett bakancsot. A 27 éves férfi először beismerte a tettét, majd többször is megváltoztatta vallomását, és az ítélethirdetéskor is ártatlannak vallotta magát.

Az ítélet nem jogerős, Balatoni Miklós felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.