Szombatról vasárnapra virradó éjjel Bákó megyében egy román férfi baltával lemészárolta élettársát – írja a manna.ro. A 30 éves Gabriel Pascal féltékenységből fejezte le a 26 éves nőt, akinek három gyereke végignézte a gyilkosságot.

A férfi és élettársa, Alina Crudu  napok óta veszekedtek, ezért a férfi a tamási diszkóba ment felejteni. Az éjszaka közepén ittasan és idegesen hagyta el a szórakozóhelyet, hogy megbeszélje a nézeteltérést. Úgy látta azonban, hogy egy másik férfi éppen elhagyja a házukat.

A konyhába sietett, felkapott egy kést, és megpróbálta leszúrni a nőt –aki a gyerekei mellett aludt (az egyik apja mellesleg Pascal). Rátámadt, de Crudu felébredt, és megpróbált elmenekülni. A férfi azonban egy baltával lefejezte, amit a három gyerek – négy, hét és nyolc évesek – végignéztek. Ezek után maga hívta a rendőrséget.

A gyilkos szülei utóbb elmondták, fiuk az utóbbi napokban többször is azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, ha Alina megcsalja, de nem vették komolyan. A gyerekeket az anya egyik rokona vette gondozásába.