Pisztollyal rálőtt a feleségére egy 50 éves férfi Móron, majd miután célt tévesztett és a fegyvert nem tudta újratölteni, annak markolatával esett neki házastársának - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika elmondta: a férfi és felesége 30 éves házassága az utóbbi időszakban megromlott, az asszony december elején elköltözött otthonról. A férj csütörtök este felkereste a nőt annak tartózkodási helyén. A feleség azonnal értesítette a rendőrséget, majd újra hívta őket, amikor látta, hogy férje átmászik a kerítésen és pisztoly van a kezében.

A férfi – miután betörte a bejárati ajtót – rálőtt a feleségére, de a lövedék célt tévesztett. Ezt követően a férj megpróbálta újratölteni a fegyvert, de mivel az nem sikerült, annak markolatával többször fejbe ütötte az asszonyt. A járőrök ekkor érkeztek a helyszínre, ahol az agresszív, közepesen ittas állapotban lévő férfit elfogták. Az asszonyt kórházba szállították, sérülése nyolc napon belül gyógyuló. A nyomozók emberölés kísérletével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsították meg a férfit. A később nála tartott házkutatás során előkerült több, különböző típusú fegyverhez használatos lőszer, valamint puskapor is. A rendőrök ezeket is lefoglalták és a maroklőfegyverrel együtt szakértői vizsgálatra küldik. A büntetlen előéletű móri férfit a Fejér megyei nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.