A bűncselekmény elkövetése után tizenöt perc alatt elfogták azt a két férfit, aki kirabolt egy taxist Székesfehérváron vasárnap éjjel. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.

Az utasok néhány perccel éjfél előtt a vasútállomás melletti téren szálltak be a taxiba. Úticélként egy városszéli nagyáruházat jelöltek meg, de mielőtt odaértek volna, megállíttatták a kocsit. A hátul ülő férfi kést szegezett a sofőr nyakához, és pénzt követelt - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Miután a gépkocsivezető átadta a váltópénzt, a gyanúsítottak a pénzzel, valamint a műszerfalon levő navigációs berendezéssel elfutottak.

A taxis bejelentésére a szolgálatban levő rendőrautókat a helyszínre irányította a rendőrség ügyeletese. Bevetették az egyik nyomkövető kutyát is, és a körbezárt területen rövid idő alatt elfogták a 38 éves székesfehérvári és 26 éves mezőfalvai férfit. Egyikük ruhájából előkerült a navigációs készülék is. A két férfi hasonló erőszakos bűncselekmény miatt állt már bíróság előtt.