Diego Scarpato, az olasz partoknál léket kapó és megdőlő Costa Concordia másodtisztje Magyarországon él, és szerepelt a Viasat 3 Négy esküvő című műsorában is (kép itt) – kaptuk a hírt egy olvasónktól.

Scarpato ugyan a sorrentói félszigetről származik, de magyarországi lakos, feleségével Dunakeszin laknak, egy luxushajón találkoztak. "Akkor ébredtem fel, amikor a hajó megdőlt, szóltam egy kollégámnak, mi történt, és felrohantunk a hídra. A hajó megborult az oldalára, így először megpróbáltuk a beömlő vizet az egyik oldalról a másikra átszivattyúzni. Akkor még nem mentettük az embereket" - mondta a telefonon elért férfi az RTL Klub Fókusz című műsorának.

"Betarottuk a mentési szabályzatot, ha nem így tettünk volna, még ott lenne 4 ezer utas. Az összes tiszttel együtt az embereket mentettük, így nem találkoztam a kapitánnyal személyesen, csak reggel 6-kor láttam a parton" - tette hozzá a férfi, akit a baleset után kihallgatott az olasz rendőrség - nem indult ellene nyomozás.

A kapitányt kedden hallgatják ki, 15 év börtönt is kaphat. A Costa Concordián több mint négyezren voltak, 3200 turista és a több mint 800 főnyi kiszolgáló személyzet. 11 ember meghalt a balesetben, az áldozatok közül ötöt csak a mai nap folyamán találtak meg a búvárok, akik folytatják a hajótest átkutatását - írja a csmonitor.com. A balesetet az okozhatta, hogy a kapitány túl közel ment Giglio szigetéhez, így akart kedveskedni a főpincérnek, aki a szigeten született, de a vakmerő manőverezés közben sziklának ütközött a hajó, és léket kapott. A balesetben egy magyar zenész is eltűnt.