Néhány napja újabb szarvas akadt fenn egy tatabányai tulajdonos hétvégi házának kerítésén a dunaalmási Vadvirág utca egyik telkén- írta a Kemma. A kerítés tetejét ugyanis kifejezetten hegyesre, szúrósra formázták. Mivel nem túl magas, a kisebb termetű állatok is megpróbálnak átugrani felette, de ez nem mindig sikerül. A közelmúltban arra is volt példa, hogy az állat még tovább tudott menni, de a helyszínen talált vérnyomok mennyiségéből egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy a jószág elpusztult a közeli erdőben. (A helyszínen készült megrázó (!) képet ide kattintva megnézheti.)

Mindezt Lévai Pétertől, a község korábbi polgármesterétől tudtuk meg, aki elmondta még, hogy eddig is megpróbálták védeni, segíteni a vadakat, de a tulajdonos nem támogatja törekvéseiket. Épp ezért most már a nyilvánosság bevonásával is szorgalmazni kívánják, hogy előzzék meg közösen a hasonló eseteket.

Már csak azért is, mert az állatvédők korábban többször legörbítették a kerítés hegyes elemeit, illetve kannákat, műanyag flakonokat húztak a lándzsaszerű végekre, de az nem jelent maximális védelmet. Azt csak a telkén ritkán tartózkodó tulajdonos tudná biztosítani, de ő visszakalapálta a legörbített „dárdákat”.