horoszkóp

Marad a hat év börtön a véméndi rablónak

MTI
2012.01.20. 14:31

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a férfinak a hatéves börtönbüntetését, aki otthonában kirabolt és életveszélyesen bántalmazott egy idős nőt 2010 júniusában Véménden.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bíróság határozatát, és a 39 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, valamint rablás elkövetése miatt marasztalta el. Mellékbüntetésként hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, alkalmi munkákból élő, tartozásokat felhalmozó férfi 2010. június 20-án, italozás közben elhatározta: attól a 79 éves nőtől szerez pénzt, akinél korábban dolgozott. Elment a sértett házához, és a bejárati ajtó üvegének betörésével jutott be. A hálószobájában alvó nőt felébresztette, veréssel követelt pénzt tőle, majd a kapott hétezer forinttal távozni akart. A segítségért kiabáló sértett azonban utánament, és az udvaron utolérte. A férfi ekkor újra megütötte, ellökte, és elhagyta helyszínt. A nő a bántalmazástól életveszélyes sérüléseket szenvedett, de értesíteni tudta a rendőrséget. Támadóját még aznap éjjel elfogták és őrizetbe vették.