Őrizetbe vettek egy magyar férfit Ibizán

MTI
2012.01.20. 09:49

Őrizetbe vettek egy magyar férfit a spanyolországi Baleár-szigetekhez tartozó Ibizán, miután lakásában egy marihuánaültetvényre bukkantak - adta hírül az ultimahora.es hírportál.

A baleári tartományi rendőrség sajtóközleménye szerint még pár hónappal ezelőtt kezdtek vizsgálódni ügyben, miután arra utaló nyomokat találtak, hogy egy helyi szervezet kendertermesztéshez nyújtott anyagi támogatást.

A nyomozás szálai egy jesúsi lakáshoz vezettek, ahol a házkutatás során 295 kendertőre bukkantak. (Jesús Ibiza fővárosától 30 kilométerre fekvő település.) A marihuána nagy részét az épület tetőteraszán kialakított üvegházban termesztették, ahol különböző berendezésekkel igyekeztek megfelelő körülményeket - a növény fejlődése szempontjából optimális hőmérsékletet, fényviszonyokat és nedvességet - teremteni.
A lakás tulajdonosát, a 33 éves, Budapestről származó K.K.-t drogkereskedelem gyanúja miatt vették őrizetbe. A vizsgálat szerint több más emberrel együttműködve termesztette a növényt feltételezhetően értékesítés céljából.