heol.hu megszerzett egy dokumentumot, amelyből kiderül: ki nem fizetett kávé miatt indítottak eljárást 2011 októberében a Hatvani Tűzoltóságon a helyi főtörzsőrmester ellen.

A határozat szerint „a teakonyhában elhelyezett kávégépből engedély nélkül, saját részre, ellenszolgáltatás nélkül fogyasztott kávét, csekély mértékű (mintegy 100-500 forint) kárt okozva a törzs állományának. Ebből alapos okkal lehet következtetni a szabálysértés megalapozott gyanújára."

A dokumentumban hivatkoznak a szabálysértési törvényre is, mely szerint, aki 20 ezer forint alatti értékre követ el lopást, pénzbírsággal sújtható.

A kommentekben több tűzoltó is megszólal és kiáll kollégája mellett. Egyikük megemlíti, hogy a hatvani tűzoltóság vezetői sajnos már "régóta kiskirályokként viselkednek". Egy másik tűzoltó, vállalva, hogy együtt dolgozik az állománnyal, bátran leírta, hogy a vádlott például sosem iszik kávét. Majd finoman elhintette, hogy "a vezetői törzs állománya a vonulósokhoz járt éveken keresztül kávézgatni, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül". A hatvani egység vezetője nem kívánt nyilatkozni az ügyben.